Acasa  /  Stilpi din beton, caramida

Stilpi din beton, caramida

Stilpi din beton, caramida

După ce am ales aspectului tipul parului, următoarea parte importantă este de a alege metoda de instalare a stâlpilor, care afectează în mod direct calitatea și siguranta întregii structuri.

Deasemenea, trebuie de luat in consideratie si urmatorii factori de baza:

  • tipul de sol, compoziția;
  • distanta de la ape (râuri, lacuri, iazuri, în cazul în care există în apropierea locului de instalare);
  • prezenta canalelor subterane și de scurgere;
  • tipul gardului și înălțimea;
  • prezența vânturilor puternice (în cazul instalării pe zone deschise neprotejate, cum ar fi în câmp deschis);

Acum, cunoscând toate punctele de mai sus, vom merge direct la alegerea metodelor de instalare a pilonilor;

1. INFUNDARE

Descrierea metodei:

Inițial, la locul de instalare a coloanei cu ajutorul MotoBurului (benzobura) se va face o gaura cu un diametru nu mai mare de 90 mm, o adâncime de 400-500 mm, în scopul ingroparii parului cu direcție verticală. Infundarea în sine implică utilizarea unui ciocan de mina sau o a unei unitati speciale pentru adincirea parului. Utilizind ciocanul de mina sau alt obiect, se va bate in caputul superior prin intermediul unui strat protector, pentru a nu deteriora parul. Această metodă este folosită în mod implicit.

In ce tipuri de sol se poate de aplicat?

Aplicarea acestei metode determină prezența solurilor argiloase (argilă) pe teritoriu, precum și prezența cantiatilor mici de pietris.

2. BETONARE

Descrierea metodei:

Cu motoburul (benzoburul), se sapa o gaura cu diametrul standard - 200 mm, in adâncimea care este mai mică cu 100-150 mm fata de adincimea instalarii parului/sprijinului. Implicit - adincimea parului este 1200 mm. Apoi se instaleaza vertical, insasi parul si se fixeaza in gaura, dupa care spațiul dintre stâlpii și pereții cavităților se umplute cu beton M-300. Această metodă de instalare permite gardului să reziste la aproape orice presiuni și impact din partea mediului.

In ce tipuri de sol se poate de aplicat?

Se foloseste în sol afânat, unde prezența roci argiloase, nu depășește 15-20%.

3. SPRIJINIRE

Descrierea metodei:

Ca și în metoda anterioară, la instalare folosim motobura (benzobura) sapind o gaura cu diametru de 200 mm la o adâncime, care este mai mică cu 100-150 mm decât adâncimea de instalare a coloanei. Implicit - adincirea parului este de 1200 mm. În continuare, stilpul se instaleaza, se centreaza, apoi se fixeaza în gaură. După care spațiul dintre par și perete se umplute cu nisip și pietriș, care în continuare se bat (preseaza).

In ce tipuri de sol se poate de aplicat?

Ca și la betonare, acesta metoda se va aplica la prezența solurilor argiloase (argilă), precum și prezența pamintului pietros. Se aplică în soluri cu risc de alunecare, pentru cresterea rezistenței gardului nu se recomanda betonarea.

4. INSIRUBARE

Descrierea metodei:

Aici sunt 2 variante, le analizam pe ambele:
Primul - înșurubare pari "manual". Instalarea pe cale manuală, folosind cheia specială de montare. Pe cheie se monteaza o placa - adaptor intre diametrul polonului surub, iar apoi se introduce cheia în bobina de suport. Se roteste în direcția acelor de ceasornic, si ca urmare parul surub intră treptat în sol la adâncimea dorită.

Cea de a doua și cea mai raspindita - metoda mecanică. În acest caz, este vorba despre o abordare mai profesionist pentru utilizarea echipamentului specializat. Folosind aceasta metoda nu este nevoie de mai mult de 5-10 minute pentru fixarea unui par.

În ambele cazuri, lama care a participat la sapare trebuie sa fie sub adâncimea de îngheț a solului, ce variind de la 1600 mm la 1800 mm, instalarea se realizează pe tot parcursul anului!

In ce tipuri de sol se poate de aplicat?

Gardul instalat pe piloți cu șurub, nu se tem de soluri problematice si alunecarile terenurilor. În ceea ce privește solurile plutitoare "instabile", montarea stilpilor poate avea loc poate fi chiar și într-o zonă mlăștinoasă si pe pante cu o diferență de înălțime mare.

Alegerea ramine dupa d-voastra!

Contacteaza-ne

Pentru intrebari suplimentare, nu ezitati sa ne contactati pe numarul de telefon +(373) 78-00-25-26.
Complectati formularul de mai jos, si va telefonam noi